Вхідні двері Одеса

Часто під час обговорення вхідних дверей їх намагаються розділити на "хороші" і "погані", абсолютно забуваючи про відмінність у класі дверей. Наприклад, двері економ-класу, які являють собою металевий лист і врізаний в нього замок, добре вирішують свої завдання, тоді як гнуто-зварні двері з якісною системою захисту значно вищого рівня призначені для вирішення більш серйозних завдань. У цій статті ми намагатимемося уникнути цього не зовсім правильного підходу.

Слід зізнатися, професійному зломщику не складе особливих труднощів подолати "перешкоду" з листа сталі, тим більше, якщо він безпосередньо приварений до короба. Але, якщо дивитися з іншого боку, не всякий грабіжник поквапиться на квартиру людини, що скромно живе. Людям досить заможним, хочеш - не хочеш, потрібно купувати якісні двері - з полотном, виготовленим зі сталі завтовшки не менше 2 мм, ребрами жорсткості, дійсно, захисними ригелями, що не дозволяють проникнути в квартиру, навіть якщо петлі двері будуть спиляні, і т. д. Звичайно, доведеться подбати про дорогі та якісні замки.

Так званому "середньому класу" вибрати "хороші" двері складніше. Кустарний виріб із листа металу цієї категорії громадян не підходять: особливо якщо в будинку чимало цінного. З протилежного боку, по-справжньому зламостійкі двері коштують дорого, до чого готові не всі. У цій ситуації багато хто воліє купувати, без сумніву, типові вхідні двері китайського виробництва (щоправда, про їхнє "національне походження" продавці як правило не розповідають, реалізуючи товар під виглядом вітчизняного). Такі конструкції легко розпізнати за порівняно низькою ціною, відсутністю дійсно розпізнавальних знаків (логотипів) на торці дверей і замків і... зовнішнього вигляду.

На жаль, за "приємним ликом" ховається не дуже надійна конструкція, зламати яку не складе великої праці. Але знову ж таки: чи можна вважати такі двері "поганими"? Все відносно. Якщо грошей на більш дорогу конструкцію у вас немає, і найближчим часом не передбачається, а в будинку забезпечено непогану охорону (консьєрж на вході, камери відеоспостереження тощо), то, ймовірно, китайські двері вам підійдуть.

Забезпечити додатковий захист можна також за допомогою сигналізації. Добре, що послуги позавідомчої охорони в наш час доступні громадянам із середніми доходами. При виборі вхідних дверей необхідно враховувати також особливості дверного отвору. Якщо він виконаний з газобетону, потужні і важкі гнутозварні двері, швидше за все, не підійде - отвір може розвалитися. У цьому випадку є два шляхи вирішення проблеми: замовити легкі двері з тонкої сталі (але дійсно захисні властивості подібної конструкції, особливо ж, будуть бажати кращого) або посилити отвір.

Зокрема, зламати частину стіни, до якої планується кріпити двері, і викласти її знову з цегли. Тільки не забудьте уточнити, чи потрібно отримувати дозвіл на такі "зміни" у кожному конкретному випадку. Деякі фірми використовують для посилення стін металевий швелер, яким стіна обжимається з двох боків. Ця технологія також забезпечує високий рівень надійності. Кріплення дверей до цегляної стіни має свої особливості.

Зокрема, сталеві штирі або анкерні болти повинні бути максимально заглиблені у стіну. До того ж зварювальні штирі мають проходити через коробку. Варіант, в окремих випадках вони виконані у вигляді "усиків", вважається справді надійним. Бажано, щоб розмір дверної коробки відповідав розмірам отвору з урахуванням зазорів для встановлення дверей за рівнем. Якщо ж ви не хочете замовляти її, а бажаєте придбати готовий варіант, готуйтеся до проблем. Найімовірніше, після установки залишаться великі зазори, які доведеться закладати цеглою або шматками пінобетону, а потім штукатурити. Практика показує, що з естетичної точки зору таке рішення не є ідеальним.