Як вибрати сталеві вхідні двері

Сталеві двері - надійний засіб захисту житла та офісу, якщо тільки вони зроблені професійно. Вибираючи вхідні двері, клієнт розраховує, що його не пограбують – це головна турбота. А ще – що двері справно та тривало прослужать, а якщо щось трапиться (приклад, втрата ключів, поломка замків), все буде швидко виправлено.

Повірте нашому досвіду, що ремонтна турбота неминуче у Вас виникне, хоча б через бажання змінити ключі. Запитання: як швидко? Через місяць, рік чи через п'ять років. Відмінність сталі від дерева, тут виявляється в тому, що приблизно всякий ремонт кульових дверей є складною і дорогою операцією. Заміна та ремонт найпоширеніших сьогодні, так званих сейфових (розпірних) замків найчастіше тягне за собою розбирання кульових дверей, зокрема - товстий демонтаж декору та фурнітури. Тому замовляти двері потрібно у фірмі, яка має гарну ремонтну базу.

Статистика каже, що Ваші сталеві двері не зламають, якщо Ви не помилитеся у виборі замків. Замки - це найважливіше, що Вам належить вибрати. Замків, безумовно, має бути два – основний та додатковий. Хоча б для того, щоб замкнути двері на перший, поки другий ремонтується. Всі серйозні фірми, як головний замк встановлюють замки так званого сейфового типу (краб, розпірний), який замикає двері не тільки по горизонталі, а й по вертикалі (вгору і вниз). Найбільшу секретність і надійність мають так звані сувальдні замки - з солідним ключем.

Крім сувальдних бувають ще так звані циліндрові замки. У них дві переваги. Перше – малогабаритність ключів; вони бувають з борідками, або з лунками (дорожчі). Друга їхня гідність, звичайно головне для сталевих дверей - легкість заміни ключів. Для цього досить замінити циліндровий механізм, в просторіччі найчастіше названий личинкою. На жаль, для заміни ключів у сувальдного замку потрібно вийняти з дверей весь замок, а це, як уже зазначалося, означає повне розбирання декору та фурнітури.

До теми замків примикають електричні системи замикання та охорони. Найбільш дешеві, і тому найбільш поширені з них, це електричні блокатори замків, які управляються натисканням кнопки на брелоку, як в автомобілі. Подібний блокатор унеможливлює відкриття замків за допомогою відмичок.

Погана звуко- та теплоізоляція може бути дуже неприємною обставиною. У зв'язку з цим ми рекомендуємо звернути особливу увагу на гумовий ущільнювач по периметру вхідних дверей. Зовсім непридатний для цієї мети віконний ущільнювач, що самоклеїться. Надійно закріплений гумовий профіль спеціального перерізу найважливіше в цьому плані. Він захищає вас не тільки від холоду та шуму, а й від сусідських тарганів та запахів.

Важливим елементом дверей є петлі. Оскільки переважна більшість сталевих дверей відкривається назовні, то зовні приварюються петлі.

Вибирати потрібно не двері, а фірму. Причому не фірму-посередника, яка займається встановленням дверей, виготовлених за тридев'ять земель, а фірму, яка має свою власну виробничу, а отже, і ремонтну базу.