Броновані двері. Влаштування броньованих дверей. Замки для бронедвері.

Перед покупкою вхідних металевих дверей, у більшості виникає безліч питань. Продавці консультанти "САГАН" та інших великих компаній зазначають, що, як правило, у клієнтів нестача потрібної інформації щодо конструкції дверей, супутньої фурнітури та можливих варіантів декору.

Ну що ж давайте відкриємо завісу, і вивчимо конструкцію стандартної сталевої моделі.

Основа вхідних дверей – це прямокутний каркас, на який закріплені вертикальні та горизонтальні ребра жорсткості, для виробництва яких використовувалися металеві труби прямокутного перерізу. Причому, "лицьовий" металевий лист для збільшення рівня злостійкості сумлінні виробники роблять не менше півтора міліметра. Якщо вам потрібна наявність додаткового внутрішнього листа металу, обговоріть це питання заздалегідь з виробником. Дверна стулка фіксується на спеціальних сталевих петлях до металевої коробки, яку встановлюють у дверний отвір. Всередину дверної стулки, найчастіше, поміщають матеріал, що має хороші показники тепло- і звукоізоляції. Це, як правило, пінопласт або мінеральна вата.

Система запорів - сукупність всіх замкових механізмів та пристроїв (засуви, засувки, ригелі, ланцюжки тощо).

Основний пристрій, безумовно, замок. Вхідні двері найчастіше обладнають не одним, а відразу кількома замками: основний-сувальдний та додатковий – циліндровий. Хоча варто відзначити, що за важливістю все залежить від компанії виробника та ступеня таємності, першість дуже умовна. Механізми врізаються і фіксується в дверне полотно на відстані один від одного не ближче ніж 300 мм. Серед покупців закордонні вироби цінуються вищими. Пов'язано це з тим, що такі екземпляри оснащені вищим ступенем надійності та таємності, порівняно з російськими моделями. Як найнадійніші виробники зарекомендували себе Росія, Італія та Ізраїль.

Крім того, сучасні моделі дверей обладнані додатковими внутрішніми системами запору, які поділяють на зсувні та поворотні.

Поворотний механізм є кращим, але з невеликим застереженням щодо якості. У разі дешевого матеріалу-основи або виробництва кустарним методом пристрій досить швидко вийде з ладу, і відчинити двері зовні виявиться великою проблемою.

З метою захисту всього замкового комплексу виробники застосовують додаткові броненакладки, які можуть бути як накладні, так і врізні, а також особливі бронепластини з високим вмістом марганцю для збільшення ступеня стійкості до зламування пристроїв замикання.

В якості наповнювача полотна використовують: пінопласт, базальтову вату, мінеральну, пінополіуретан підвищеної щільності, керамзитобетон, фібробетон і т.д. Найпоширеніші це пінопласт та мінеральна вата. Для додаткової ізоляції від бруду та протягів повсюдно застосовується двоконтурний гумовий ущільнювач.

Якщо говорити про декоративне оздоблення, то тут обмежень немає, все залежить від смакових переваг господарів. Найбільш поширені матеріали це МДВ-панелі ламіновані ПВХ-плівкою.

Ну та що за двері без додаткової фурнітури. Вхідні моделі необхідно обладнати, по-перше, ручками, по-друге, декоративними накладками, вічками тощо. Необхідно всі вищеперелічені доповнення вибирати не менш ретельно, оскільки ці елементи можуть вплинути на якість усієї конструкції.

Таким чином, розглянувши металеві вхідні двері як комплекс усіх складових елементів, можна зробити висновок, що важливу роль відіграє матеріал-основа та сумлінність виробника. Тому перед тим як викликати замірників проведіть дослідження ринку і розгляньте всіх наявних виробників. Проконсультуйтеся зі спеціалістами з індивідуально вашої нагоди в компанії "САГАН", порівняйте розцінки, та уточніть термін гарантійного обслуговування на монтаж та самі двері.