Ціни на броньовані двері

Головне призначення броньованих дверей - це, звичайно, захист, і не тільки від холоду, а й від злочинців. Судячи з того, як люди вибирають броньовані двері, ретельно оглядаючи та обмацуючи оздоблення, стає ясно, що їм не зрозуміло, що для дверей головне.

Пристрій броньованих дверей. Двері складаються з двох листів високоміцної сталі, які з'єднані між собою каркасом із сталевої квадратної труби, а внутрішній простір сталевої рами перетинають ребра жорсткості зі сталі. Вільний внутрішній простір заповнюють утеплювачем для зниження тепловтрат через двері та шумоізоляції. Всередині дверей знаходиться ригельна система - штирі зі сталі. Вони висуваються при замиканні дверей з торців дверного полотна і входять до отворів у рамі. Цей пристрій запозичений у виробників сейфів. Штирі чи інакше кажучи, ригелі, висуваються у дві чи чотири сторони. Надійніше ригелі, що обертаються, їх майже неможливо розпиляти.

Дверна коробка теж має бути надійною, захищати квартиру від злому та здатною витримувати вагу важких дверей, а це від 50 до 150 кілограм. Для надійності коробку в отворі кріплять значними штирями, глибоко в стінки отвору. Від ваги дверей залежить вибір дверних петель, для броньованих дверей не підходять звичайні петлі.

Найголовніше - це замки. У бронедвері встановлюють замки двох типів: циліндрові та сувальдні. І в тому, і в іншому є свої плюси та свої мінуси. З приводу замків та їх якості краще радитись із фахівцем. Але незалежно від їхніх порад, рекомендується ставити на бронедвері два замки різних типів. Орієнтуватися можна і за ціною, особливо коли замки іменитого виробника. Так, бронедвері можуть захистити Вашу родину та майно від злодюжок при розумному виборі.